Wli falls och egna lektioner

Helgens tripp till Wli falls blev lyckad. Det tog ca 4 timmar med trotro genom gröna kullar och över Volta River, - det var riktigt mysigt att bara sitta där på de skumpiga vägarna med öppna fönster och lyssna på musik. På lördagen gick vi upp jättetidigt (det är otroligt vilken morgonmänniska jag har blivit här) och åkte till Wli, en by, där vi åt frukost med utsikt över bergen. Sen gick vi med guide genom skog och över vattendrag i nästan en timme tills vi kom till vattenfallet. Det var väldigt fint, men jag tyckte nästan det var lika roligt med alla färggranna stora fjärilar i skogen.  Tyvärr svåra att fota  :/

I söndags åkte vi hem och på väg in i Accra så hoppade vi av vid Accra Mall för att vara lite lyxiga. Vi hade snålat in på frukosten med bara sweet bread, så vi tog oss till den bratigaste restaurangen vi kunde hitta. Vi satt utanför eftersom vi kände oss lite mobbade, vi var de enda som såg ut som tattiga backpackers, men det var värt det, för maten var underbar och kostade under 100 kronor. Allting är så mycket billigare här, Ruth vart helt chockad när hon hörde om priserna för allt i Sverige.

Igår så hade vi vår första lektion med form 1, (de äldsta). Vi lät de skriva en text om sig själva och vad de vill göra på våra lektioner, och sen måla lite med tuschpennor. Vi visade dem ett par alla hjärtans dagkort som jag och Challe hade gjort till varandra, som exempel på vad vi kan göra, och alla blev jätteentusiastiska och ville göra kort på en gång, trots att alla hjärtans dag var igår. Jag tror att det kommer bli kul med egna lektioner, jag är inte särskilt bra på att måla osv, men här är alla nybörjare så det gör inget.  Om ni har några idéer på vad vi kan göra som inte kräver så mycket material/ är billigt så skriv gärna! Idag gjorde vi smycken med class 3 och de var så glada att vi knappt kunde få dem att sitta still ibörjan. :)


:)

Det var ett tag sen nu, och mycket har hänt men jag har inte orkat skriva nånting. Sen skolan började så har vi jobbat i nursery på förmiddagarna, vilket kan vara lite…smått hopplöst ibland. Vi försökte få dem att förstå leken fruktsallad, men det är alltid några som inte hänger med. Så är det med det mesta vi gör, men samtidigt är det ganska roligt ibland. Jag höll upp bilder på grisar och frågade Vad är det här? En skriker ”monkeys!” och en annan ”tigers!”..  Deras engelska är inte alltid så bra, de nya kan oftast ingenting när de kommer hit, så de första dagarna är de helt tysta och ser mest rädda ut. Man blir chockad över hur snabbt de sen börjar förstå och tycka att det är kul! Vi har bland annat gjort smycken och målat med dem. Man har nästan glömt bort hur svårt det var att göra saker när man var liten, en del kan knappt lyckas få en pärla på tråden utan hjälp. Eller att det kan vara så svårt att sätta fast en pusselbit rätt, eller fylla i en linje. Men de är verkligen jättesöta, nu börjar man lära känna alla också.

Efter lunchen så finns det inte så mycket för oss att göra. Nursery sover på eftermiddagarna och i KG är det redan 2 lärare på mindre än 10 elever, så vi känner oss rätt överflödiga..  Vi brukar oftast göra disken för hela skolan i brist på annat. Vi har funderat på att byta projekt, för vi känner att det inte finns så mycket vi kan göra här. Vi skulle vilja göra kreativa saker med de äldre också, och vi kommer antagligen få börja göra det nu, men när man ser hur många av Ashleys lektioner som blir inställda så undrar man hur många vi kommer få ha. Skolan är inte så organiserad, ingen verkar ha någon riktig koll på tiderna till nånting alls. Vi har i alla fall pratat med Madame om allt det här, att vi har funderat på att byta också, men nu har vi bestämt oss för att stanna här och försöka göra det bästa av allting. Så hoppas allt löser sig bra!

Förra helgen så åkte vi till stranden och tog det lugnt och brände oss för första gången. Nästa helg ska vi åka till ett vattenfall några timmar bort, så det ska bli kul! :)


RSS 2.0