Lite allmänt

Jag tänkte försöka berätta lite mer allmänt om allting här och vardagen. Området som vi bor i är ganska litet, men ändå inte. Det är svårt att säga var gränserna går för det är bebyggelse överallt . Vi går inte runt så mycket i området eftersom vägarna är helt kringelikrok, - vi tappar bort oss efter två sekunder. Husen är antingen stora stenhus utan tak eller skjulliknande små byggnader. Ibland bor en hel familj i ett litet skjul som också är deras affär. Dom säljer oftast typ tvål och snacks, det är väldigt små affärer. Vi vill inte gå runt och ta massa bilder för det känns lite dumt att fota folks hus..

En vanlig dag (skoldag) går vi upp runt halv 7, men vi går upp ganska tidigt nu på lovet också, för tuppen börjar låta kl 3 och den låter inte lite. Inatt spelade kyrkan musik hela natten också så det var ju kul! Vi går och lägger oss ganska tidigt om kvällarna för det finns ändå inte så mycket att göra, och det blir mörkt vid halv 7 så man känner sig rätt trött efter ett tag. Det är jätteskönt att det är mörkt hela natten och sen ljust hela dagen.

Elen går ut lite hipp som happ hela tiden, så jag och Challe försöker ha pannlamporna beredda när vi lagar mat och är i badrummet. Igår var vi dock båda två klantiga så vi fick gå på toa i mörkret, och jag började duscha med bara ett litet stearinljus bredvid mig. Vattenkranen har inte heller fungerat på över en vecka så vi fetchar vatten från brunnen lite då och då.

Madame som vi bor hos är snäll, även om hon är lite tyst. Hon har inte pratat nånting med oss om vad hon förväntar sig av oss, eller hur vi kan hjälpa till på skolan. Ashley säger att hon var så med henne också, och att det tar tid innan hon börjar vara lite mera öppen.

På morgonen äter vi bröd som jag brer på nån pepparblandning (jag trodde först att det var ghanesisk honung, Ashley trodde det var sylt, men vi hade lite fel..) Vi får bananer, jordnötter och juice också om vi vill. Vi har inte ätit så många ghanesiska rätter än, men igår åt vi redred, en bönstuvning som man blandar med cassawapulver och friterade plantains (hur det nu stavas). Gott! Dom gör allt möjligt av plantains (en bananliknande frukt), bl a  steker och friterar den på olika sätt. Jag och Challe har börjat laga lite mat själva, det går ganska bra otroligt nog! Vårt största problem är gasspisen.. Igår tror jag vi misslyckades 7 ggr innan vi till sist fick be om hjälp, hehe.

Men nu dör datan snart, see you!


Kommentarer
Postat av: Hää

Älskade hibiskus, vad mycket ni får vara med om! Mycket avundsjuk:P Vi saknar dig här hemma, ses snart!!! MA DOU ;)

2009-12-28 @ 22:37:12
Postat av: Mimmi

Herregud vilken upplevelse det är, tänk att det är så annorlunda! Har ni lärt er prata lite på deras språk? (Vad heter språket nu igen? :S) Skönt som du säger med mörkt på natten och ljust på dagen ^^ här är det mörkt på natten och dagen.. Fast det kanske har blivit lite bättre nu med all snö iofs :) Simma lugnt!

2009-12-29 @ 14:33:21
Postat av: Sara

Haha nja jag har försökt lära mig lite, kan typ räkna till 10 o säga lite enkla saker, hoppas jag lär mig mer! :) Twi heter det. Ja man känner sig piggare! Jadå här simmas mycket lugnt, det är farligt i dessa vatten.. ^^

MA DOU^569 till er båda två <3

2009-12-29 @ 15:19:52
Postat av: Anna

Hej Sara!



Härligt att äntligen få läsa och se att allt är bra med dig! Har just kommit hem från Ytterbeg där datorn är ett minne blott...hehe, så primitivt, du vet vad jag menar ;) Men madre håller en ju iaf uppdaterad på att ni fortfarande lever och har det bra!



Börjar sakna dig här hemma! Nog kändes det lite skumt att fira jul utan dig! Johan är ju bra men han kan ju inte erasätta dig! ;) Vad kul med alla bilder du lagt in, man får ju en bättre bild av allt då, ser riktigt mysigt ut tycker jag! Vilka härliga klänningar! Och vilken god mat ni verkar äta, riktig hälsokost. Så du får vara beredd på att köra matlagningskurs när ni kommer hem...jag blir alldeles hungrig bara av att läsa om er haha.



Vi har haft det riktigt kallt i jul. har varit runt 15-25 minus. Lite skillnad från er...hur varmt har ni det? Är det sån fuktig värme så man blir svettig så fort man gör nåt? Så det blev iaf korta skidpass för mig och Johan. Men åh så fint det var med all snö och gnistrande träd. :)



Fortsätt höra av dig ofta! Är så kul att läsa om hur ni har det! Och förresten Gott nytt år!!, hörs nästa år igen, Ta hand om er



Kramar / Anna



2009-12-30 @ 23:27:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0